Midsommarlunch och Sommar!

Hej hopp!

Nu var det några veckor sedan vi hade midsommar men jag måste ändå berätta att jag gjorde mitt allra bästa för att ha min alldeles egna engelska version av vår mysiga midsommartradition. Lägligt till midsommar hittade jag äntligen till den svenska affären som finns vid Oxford Circus. Tala om lycka när jag fick min svenska mat levererad: kaviar, köttbullar, sill, rödbetssallad, stenbitsrom, skagenröra, ostbågar och Marabou Mjölkchoklad! Mums var det och vi dukade upp fint med svenska små flaggor i vardagsrummet. Tyvärr var vädret inte fint nog så vi kunde sitta på vår terrass. Men sedan förra veckan har sommaren äntligen slagit på stort här i London och vi har över 25 grader varje dag, äntligen! Nu ska hela juli vara toppen fint verkar det som. Här i Hampstead har vi små badsjöar i Hampstead Heath, parken som finns här, och där har vi varit och simmat flera gånger. Känns lyxigt att kunna simma i en liten mini sjö mitt i London. Har man tur och det är mitt i veckan så är det inte så mycket folk heller, speciellt inte i lilla sjön där bara kvinnor får simma. Sen har de en för bara män och den tredje och minsta lilla dammen är för både män och kvinnor. Lite roligt och typiskt engelskt.

//Hanna

midsummermidsummertable

Syskonkärlek

20130504-071246.jpg

Igår var vi en sväng i skogen.
Det utforskades, klättrades, ramlades och kastades stenar i en liten bäck.
Helt plötsligt omfamnar lillasyster sin storebror med en stor kram som varade länge (hann ju t.o.m fota).
Blir så varm i hjärtat när jag ser hur mycket mina barn älskar varandra.
Nu ska ni inte tro att det alltid är så. Här bråkas det ganska ofta också men det är då jag ska ta fram och minnas de här stunderna.

//Cecilie

5% av dagens omsättning skänker vi till UNICEF

5% av dagens omsättning skänker vi till UNICEF

Idag är det alla hjärtans dag och vi skänker 5% av dagens omsättning till Unicef.

Lägg en beställning på valfria produkter före midnatt och gör samtidigt något bra för världens barn. Tack för ditt stöd!

Unicef är FNs barnfond. De finns på plats världen över och ser till att barn vaccineras, får rent vatten, näringsrik mat, bra hälsovård, gå i skolan och skyddar de från våld och övergrepp.
Besök gärna Unicef.se där du kan läsa mer.

Vinnaren är….

Linda Linde! Grattis! Svaret på vilket märke som kommer in till våren är The BRAND.
Maila oss vilken produkt du vill ha till ett värde av max 400:-, info@brandsforkids.se.

The Brand gör sköna kläder för barn med cool attityd. Kläder som även vuxna skulle vilja bära! Receptet på detta är enligt The Brand lite mode, lite rock´n roll och en stor dos lekfullhet!

thebrand1thebrand2the brandthebrand4thebrand5

Luciafirande

Då har vi varit på barnens förskola och firat Lucia. Underbart anordnat  av alla fröknar och vad alla barnen var duktiga på att sjunga.
Extra stolt blir man som mamma när sonen på slutet kliver längst fram och säger ”Välkommen till luciakaffet” högt till alla åskådare.
Under hela sången stod sonen lite nonchalant lutad mot fönsterkarmen medans han sjöng, det är min son det!
Lilla dottern var lite tveksam till allt, var ju så mycket folk. Men sjöng det gjorde hon 🙂

Önskar er alla en trevlig Luciadag!