Maj älskade majmånad

Åh Maj är absolut min favoritmånad. Mestadels för att jag fyller år i Maj… 🙂 Men också för att det är då våren verkligen börjar visa det kalla vädret var skåpet ska stå och säger att ”nu får det vara nog med kylan”.
Jag tycker om vintern och pulka/skidor/jul osv men alla är vi väl ganska överens om att vintern är ofta alldeles för lång i vårt kära Sverige. Så i Maj börjar äntligen alla blommor kämpa sig fram och för att inte tala om ljuset!
Just nu sitter jag här och kikar på the Voice UK reprisen, jag är ledig idag och här har det varit sol sol och lite moln, de senaste dagarna har det faktiskt varit riktigt toppenväder! Sol och +20, fantastiskt härligt!
Det finns många fördelar med att bo i London men sen finns det även många fördelar med Stockholm.
I London är pulsen alltid hög och hemma i Sverige är det tvärtom istället alltid så skönt att bara koppla av och njuta av vår vackra natur och lugnet. Men något som jag tycker är mysigt med London (även om det kan gå till överdrift ibland) är pubkulturen. Det finns alltid en pub nära som blir ens ”local” och dit går inte bara unga utan alla, verkligen alla i området för att umgås. Familjer, gamla, unga, det är en salig blandning och ofta en så trivsam känsla. Gubbarna träffas för att prata lite, familjerna går dit för en fredagsdrink och barnen kan springa runt och leka med andra barn. Arbetande singlar som jobbar i området kommer också och de är högljudda och glada att det är fredag, de klagar på sina jobb och pratar om helgens äventyr. Jag och min pojkvän tycker ofta om att bara sitta där, smutta på vin och betrakta alla människor.

Sen vankar vi hemåt till vår lilla lägenhet och äter vår fredagsmiddag och känner oss nöjda.

//Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s