Gnistrande vit snö, pulka och varm choklad

Snöoväder och skotta, pulsa och skotta igen. Det är inte alltid så roligt när det bara vräker ner med snö. Men det är väldigt mysigt och den där härliga ”vi-närmar-oss-julkänslan” infinner sig när man vaknar upp till en meter snö och solen strålar från en alldeles klarblå himmel. Häromdagen var det dags att ta oss ut i pulkabacken just en sådan dag och vi for i raketfart nerför backarna. Efteråt när vi pulsade hem och våra händer var blåa i kylan så bestämde vi oss för att göra varm choklad när vi kom hem, en riktig klassiker!

varm choklad

Sugen på lite varm choklad? Här är ett kvickt och gott recept vi följde:

– 2 msk kakao
– 1 msk strösocker
– 1 dl vispgrädde
– 4 dl mjölk
(ca 2 portioner)

Häll kakao och socker i en kastrull. Häll på vispgrädde. Vispa till en jämn smet. Inga kakaoklumpar ska synas. Vispa ner mjölken. Sätt på plattan och värm upp till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker att den blir så varm som du vill ha den. Men OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det risk att det kokar över. Servera sedan direkt. Häll upp i stora koppar och vill du göra det lite extra festligt så lägg på en klick vispgrädde och sikta kakao över.

Trevlig fikastund!

DSC_2623

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s